لیلاز: مقاومت ایران جواب داده و زمان به ضرر اروپا و آمریکا می‌گذرد-راهبرد معاصر
انتقاد آیت‌الله مدرسی از گرانی‌ها و افزایش سقط جنین تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است عارف: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است خطیب نماز جمعه تهران: شورای حکام در خط رژیم آدمکش صهیونیستی حرکت می‌کند پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت

لیلاز: مقاومت ایران جواب داده و زمان به ضرر اروپا و آمریکا می‌گذرد

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران گفت: امروز زمان به زیان آمریکا و اروپا در حال سپری شدن است و ما به هیچ عنوان نباید برای مذاکره کردن از خود سراسیمگی نشان دهیم.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۶ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 27
کد خبر: ۲۰۴۲۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

وی افزود: اما در چند ماه اخیر شرایط ایران از لحاظ اجتماعی، اقتصادی و به ویژه از نظر نظامی بسیار تغییر کرده و این خبر خوشی است که بنده به عنوان یک اقتصاددانِ مطلع به شما می‌دهد که  از اواخر خرداد امسال به طرز چشمگیری شرایط اقتصادی کشور رو به بهبود بوده است، به گونه‌ای که تورم نقطه به نقطه از حدود 52 درصد در پایان فروردین 98 به حدود 40 درصد در پایان مرداد رسیده و حدس من این است که تورم نقطه به نقطه تا پایان آبان سال جاری به حدود 30 درصد برسد. همچنین در 15 ماه گذشته نرخ تورم نقطه به نقطه از نرخ تورم متوسط کمتر شده است که این مسئله نشان می‌دهد نرخ تورم قطعا در روزها و ماه‌های آینده نرخ کاهشی به خود می‌گیرد. 

 

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: همچنین برآوردها نشان نشان می‌دهد در ماه‌های آینده در بخش تولید و کشاورزی رشد قابل توجهی خواهیم داشت و بخش مسکن شاهد رونق خواهد بود.  همچنین در بخش خودروسازی قطعا رشد مثبت خواهیم داشت  و بنده امیدوار هستم در شرایطی که تولید خودرو در سال گذشته در تیراژ 700 هزار خودرو بود در سال جاری به مرز یک میلیون دستگاه برسد. از سوی دیگر تولید فلزات با رشد قابل توجه‌ای روبرو شده است.

 

لیلاز خاطر نشان کرد: در بخش کنترل نرخ ارز دولتظرف چند ماه گذشته توانست نرخ دلار را به زیر 11 هزار تومان برساند. البته به اعتقاد بنده قیمت دلار میل این را دارد که به زیر 10 هزار تومان بیاید ولی سیاست دولت این است که ثبات نسبی در بازار ارز را حفظ کند که این سیاست درستی است.

 

وی با اشاره به هدف آمریکا از پیاده‌سازی سیاست فشار حداکثری اقتصادی بر ایران گفت:  نقطه امید آمریکا در برای پیاده‌سازی سیاست فشار حداکثری اقتصادی بر ایران این بود که که ساختار اجتماعی ایران را به فروپاشی بکشاند و انتظار داشت که در پی فشارهای اقتصادی به اقشار مختلف جامعه ایران، تجمعات گسترده‌ای در سراسر کشور به وقوع بپوندد و در نتیجه جمهوری اسلامی تضعیف شده و تن به مذاکره با آمریکا بدهد. در حالی که به دلیل نیرومندی ساختار انقلاب اسلامی و اقتدار امنیتی نظام، توانستیم یک سال بحرانی و خطرناک را پشت سر گذاشته  و با اصلاح سیاست‌های اقتصادی، آرامش اجتماعی پایداری در کشور برقرار کنیم و شاهد باشیم که شرایط کشور  با سال گذشته که  با تجمعات صنفی و کارگری فراوانی همراه بود، قابل مقایسه نباشد.

 

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران گفت:‌ به نسبت سال گذشته در کنار بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی،‌ در ماه‌های اخیر شاهد بروز رویدادهای نظامی و ژئوپلیتیک مهمی در منطقه  از جمله پیشرفت جبهه مقاومت در سوریه که ره‌آورد ائتلاف سه کشور ایران، روسیه و سوریه بود تا سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی و همچنین توقیف نفتکش متخلف انگلیس در آبهای خلیج فارس  بودیم که نقش موثری در تبدیل شدن ایران به قدرتی نقش‌آفرین در منطقه داشته است. 

 

وی افزود: بنده در مصاحبه با فایننشال تایمز به این مسئله اشاره کردم که پس از جنگ‌های دو قرن پیش ایران و روسیه،‌ این برای اولین بار است که ایران در مناقشه‌ای نظامی با قدرت‌های جهانی  به پیروزی می‌رسید. بنابراین  در ماه‌‌های اخیر روند تحولات اقتصادی، اجتماعی و نظامی بگونه‌ای بوده که زمان امروز به سود ایران در حال سپری شدن است و شاهد هستیم که میل به مذاکره به هیچ عنوان از سوی ایران نیست و این آمریکا و کشورهای غربی هستند که مصرانه  به دنبال مذاکره با کشورمان هستند.  

 

لیلاز تصریح کرد: کوچکترین اثر منطقه‌ای مقاومت ایران در برابر تحریم‌های اقتصادی اخیر آمریکا  این بود که شورای همکاری خلیج فارس فرو پاشید و امروز تنها عربستان و بحرین هستند که به عنوان دو کشور هم نظر در این شورا مطرح می‌شوند و شاهد بودیم که بروز چنین شرایطی موجب شد تا مقامات سعودی تمایل جدی برای شروع مذاکره با ایران نشان دهند.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا معتقد است که امروز زمان مناسبی برای مذاکره با آمریکا است؟ گفت: خیر. ولی اعتقاد دارم که ممکن است زمان مناسب فرا برسد. اظهارات آقای روحانی اگر مغایرت با منویات مقام معظم رهبری باشد،‌ بنده صد درصد با مذاکره مخالف هستم. چراکه همین دوگانگی و شکاف احتمالی  این پیام را به غرب می‌دهد که ما در داخل ضعیف هستیم. ولی بنده یقین دارم که اینطور نیست. 

 

وی در عین حال تاکید کرد: هر گونه شروع مذاکره باید در چارچوب برجام باشد. یعنی آمریکا اگر می‌خواهد مذاکره جدید با ایران داشته باشد، باید ابتدا به برجام بازگشته و به تمامی تعهدات خود ذیل این توافقنامه بین‌المللی پایبند بماند. در غیر اینصورت شروع گفت‌وگوها هیچ منفعتی برای ایران ندارد.  جمهوری اسلامی در هرگونه تعامل با کشورهای غربی نباید از خود به هیچ وجه  وادادگی نشان دهد و اگر قرار است مذاکره با طرف‌های غربی ‌و آمریکا داشته باشد، بار دیگر تاکید می‌کنم که اولا باید از موضع قدرت وارد این مذاکره شود و  ثانیا این مذاکرات به هیچ عنوان نباید از چارچوب برجام خارج شود. 

 

لیلاز با بیان اینکه مبنای حرکت دولت باید تحقق حداکثری رفاه اجتماعی، وفاق میان مسئولان نظام و تحقق قدرت حداکثری در بخش اقتصادی باشد، گفت: اینکه  تمرکز دولت تنها بر روی مذاکره با قدرت‌های جهانی باشد، راهبرد درستی نیست. مذاکره به این معنی است که شما بتوانید دستاوردهای علمی کشور را تبدیل به قدرت سیاسی کنید و اِلا ماهیت مذاکره به تنهایی مفهوم و ارزشی ندارد. 

 

وی افزود: برخلاف ادعای آمریکا و کشورهای غربی، راهبرد نظامی ایران به هیچ عنوان تهاجمی نشده بلکه ما راهبرد بازدارندگی فعال را در حوزه نظامی در دستور کار قرار داده‌ایم. نتیجه راهبرد بازدارندگی فعال در حوزه نظامی این بوده که کشورهای غربی به این یقین رسیده‌اند که توان تغییر نظام در ایران را ندارند و بر همین مبنا است که  آمریکا و فرانسه بر مذاکره با ایران اصرار دارند.

 

 
اینکه  تمرکز دولت تنها بر روی مذاکره با قدرت‌های جهانی باشد، راهبرد درستی نیست. مذاکره به این معنی است که شما بتوانید دستاوردهای علمی کشور را تبدیل به قدرت سیاسی کنید و اِلا ماهیت مذاکره به تنهایی مفهوم و ارزشی ندارد
 
 

لیلاز در پایان گفت: در حالی  که فروش نفت ایران کاهش پیدا کرده اما  روز به روز شاهد بهبود وضعیت اقتصادی هستیم و این مسئله نشان می‌دهد که مولفه‌های داخلی اقتصادی در وضعیت رشد قرار گرفته و  دستگاه دیپلماسی ما باید به نکته توجه‌ ویژه‌ای داشته باشد که زمان به زیان آمریکا و اروپا در حال سپری شدن است و ما به هیچ عنوان نباید برای مذاکره کردن از خود سراسیمگی نشان دهیم. اگر این نکته مهم مورد توجه قرار گیرد، قطعا با توجه به دست برتر ایران در حوزه‌های مختلف، می‌توان امتیازات ارزشمندی از طرف مقابل  گرفت.

 

 

منبع: تسنیم

 

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمدرضا کیانفر
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۸
0
0
سعید لیلاز کارشناس اقتصاد گفت: افزایش قیمت بنزین تماماً خیر مطلق است.

آقای لیلاز،
نظرتان زمانی صادق است که اقتصاد ورشکسته‌مان را سامان داده باشیم نه اکنون که حدود 20میلیون بیکار و 60میلیون زیر خط فقر هستیم.

سرور گرامی،
تنها راه نجات کشور اتحاد ماست که هم‌صدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- مذاکره با آقای ترامپ برای دفع تهدیدات خارجی،
2- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی،
با تشکر از توجه شما،